Суд заарештував майно спільника голови райсуду Луганської області у справі НАБУ

Читать на русском
Один із районних судів столиці підтримав рішення про арешт транспортного засобу та грошових коштів адвоката, якого затримало Антикорупційне бюро.

Солом'янський районний суд міста Києва заарештував автомобіль Volkswagen Passat і 6865 гривень, які належать адвокату, затриманому детективами Національного антикорупційного бюро за підозрою в пособництві голові Новопсковського районного суду Луганської області Роману Потапенку в одержанні хабара.

Таке рішення від 5 вересня ухвалив слідчий суддя Віталій Українець, повідомляє «Слово і Дело».

«Клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України про арешт майна задовольнити. Накласти арешт на майно, а саме – грошові кошти на загальну суму 6865 гривень та автомобіль Volkswagen Passat», – йдеться в документі.

За версією слідства, адвокат, який виступав посередником між головою Новопсковського райсуду та невідомою, зберігав частину одержаного хабара в своєму автомобілі. Після проведення обшуків у транспортному засобі детективи Бюро виявили певну суму грошей, яка може мати значення для розслідування справи. Крім того, ці кошти та автомобіль можуть служити для забезпечення конфіскації майна як виду покарання.

Нагадаємо, суд обрав запобіжний захід спільнику голови райсуду в Луганській області.

Раніше суддя відпустив спійманого на хабарі голову Новопсковського райсуду Романа Потапенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: