Під Радою знову сутички: поліція штурмувала наметове містечко

Читать на русском
Поліцейські атакували табір активістів під Верховною Радою, витісняючи людей і застосовуючи сльозогінний газ.

Поліцейські атакували табір активістів під Верховною Радою, витісняючи людей і застосовуючи сльозогінний газ.

Про це написав народний депутат від Самопомочі Єгор Соболєв в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Керівники ховаються за спинами не пояснюючи, хто віддав такий наказ і на підставі яких законів вони діють. Ми не відступимо, але ваша допомога зараз потрібна», - написав депутат.

Возле Рады началась потасовка. Правоохранители применили слезоточивый газСтрана.ua

Як повідомляє 24 канал, штурм наметового містечка почався близько 17:20. Спецназівці почали наступ на намети на вулиці Грушевського з боку рогу вулиць Шовковичної та Грушевського. Нардеп Семен Семенченко, зазначив, що силовики затримали 8 осіб - членів штабу. Станом на 17:50 затриманих вивезли з території мітингу в автозаку, повідомив журналіст Олександр Рудоманов.

У свою чергу УНІАН зазначає, що поряд з наметовим містечком під парламентом вже почали розбирати бруківку.

Агентство відзначає, що не всі активісти в захваті від такої ідеї: частина присутніх продовжує підбурювати активістів до подальших дій, тоді як інші кричать, що це провокація.

Крім того, невідомі розпилили сльозогінний газ неподалік від наметового містечка. За словами активістів, розпорошення газу - це провокація проти них.

Мітинги під Радою: скільки протримається акція Саакашвілі та навіщо говорять про «третій Майдан»Мітинг за велику політичну реформу триває другий день. У МВС запевнили, що ситуація контрольована, але перші сутички відбулися ще вчора. Чим та коли закінчиться акція, прогнозували експерти.

Нагадаємо, в Києві під стінами Верховної Ради 17 жовтня почалася акція протесту соратників колишнього губернатора Одеської області, а нині лідера партії «Рух Нових сил» Саакашвілі і низки інших опозиційних політиків. Організатори та учасники заходу вимагають від парламенту скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити антикорупційний суд. Під час зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждали п'ятеро людей. Після акції протесту її учасники залишилися ночувати в наметах, які встановили на вул. Грушевського і в Маріїнському парку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: