Котедж за $2 мільйони або за що НАЗК перевіряє нардепа Воропаєва

Читать на русском

НАЗК в декларації депутата від Опоблоку Воропаєва за 2016 рік найбільше зацікавив куплений ним особняк за 2 мільйони доларів.
фото: Економічна правда

Національне агентство України з питань запобігання корупції заявило про рішення перевірити декларацію народного депутата Юрія Воропаєва («Опозиційний блок») за 2016 рік. У прес-службі НАЗК також повідомили, що детально вивчатимуть фінансові звіти ще 21 державного службовця.

Як вдалося з'ясувати «Слову і Ділу», предмет перевірки декларації Воропаєва – його справжні доходи та нерухоме майно. У звіті за 2016 рік нардеп вказав квартири в анексованому Криму й тимчасово окупованому Донецьку. Також політик зазначив, що володіє квартирою в столиці та будинком у Київській області. В його родині два невеликі позашляховики, а дружина володіє цінними паперами на 13 мільйонів гривень. Крім цього, в нардепа є рахунок у банку майже на 11 мільйонів гривень, у той час як його зарплата у Верховній Раді – близько 13,5 тисяч гривень на місяць.

Згідно з даними Єдиного реєстру нерухомого майна, в 2016 році Воропаєв придбав у селищі Лебедівка під Києвом елітний особняк площею 583 кв. м. Саме ця покупка стала однією з причин перевірки від НАЗК. Такий особняк на сайті domik.ua продають майже за 2 мільйони доларів.

Нагадаємо, 13 жовтня стало відомо, що Володимир Мунтян, одіозний голова протестантської церкви «Відродження», яку також називають релігійною сектою, після серії осінніх проповідей придбав у Києві нежитлове приміщення площею понад 300 квадратних метрів.

11 жовтня з'ясувалося, що перед весіллям син генпрокурора Юрія Луценка придбав собі квартиру площею понад 180 квадратів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: