Генічеськ зустріне зиму без обіцяного Кістіоном газопроводу української ГТС

Читать на русском
Цього року Генічеськ і Генічеський район не отримають газу з нового газопроводу, збудувати який обіцяв віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.
Володимир КістіонФото з відкритих джерел

Новий газопровід, який мав би з’єднати Генічеськ із газотранспортною системою України, цього року збудувати не встигнуть.

Його планують збудувати лише в 2018 році, попри те, що віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон обіцяв, що роботи будуть завершені протягом 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

У грудні 2016-го аналітики порталу зафіксували таку заяву чиновника: «Було ухвалено рішення щодо облаштування додаткового вузла з міста Асканія-Нова до Генічеська з приєднанням двох населених пунктів. Виділений фінансовий ресурс на рівні обласної ради, розробляється проектно-кошторисна документація. Орієнтовна вартість газопроводу 220-240 мільйонів гривень, і він буде збудований протягом 2017 року».

Однак уже восени цього року «Слово і Діло» знайшло інформацію, що явно суперечить планам віце-прем’єра. За даними, які озвучив 4 жовтня голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, на початку місяця лише проводилися проектні роботи із закільцювання ГТС України з ГТС Генічеського району. Завершити їх планують до кінця жовтня, й лише тоді обласна адміністрація звернеться щодо фінансування робіт.

Прогнозується, що газопостачання в Генічеську та Генічеському районі цього опалювального сезону буде нестабільним: «Херсонгаз» уже поширив графік можливих відключень частини об’єктів, які, окрім газового обладнання, мають котли на альтернативному паливі. Таким чином там намагатимуться запобігти критичному зниженню тиску в газопроводі.

Як відомо, основу частину газу Генічеськ та Генічеський район отримували із тієї частини ГТС України, яка нині контролюється окупаційною владою Криму, через що тепер місто щороку потерпає від нестачі блакитного палива.

Це вже п’ята невиконана обіцянка Володимира Кістіона із зафіксованих «Словом і Ділом» 25. В рейтингу відповідальності уряду він посідає лише 20-те місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: