Справа полоненого російського військового Агеєва пішла до суду

Читать на русском

В СБУ розповіли, які статті згадуються в справі взятого в полон на Донбасі російського військового Агеєва.
фото: скріншот

Служба безпеки України передала до суду справу взятого в полон на Донбасі російського військового Віктора Агеєва та двох бойовиків «ЛНР»: їм світить від 8 до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними слідства, Агеєв у березні 2017 року вступив до терористичних формувань, де виконував функції кулеметника розвідроти. Двоє його спільників з Алчевська та Сєвєродонецька з 2014 року були в складі бандформувань Дремова й так званого козацького полку імені Платова.

«У травні 2017 року в складі диверсійної групи вони висунулися на підконтрольну українській владі територію Новоайдарського району. Диверсантів виявили військовослужбовці Збройних сил України, під час затримання двоє з бойовиків були знищені на місці», – зазначили в СБУ.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ст. 258 і 263 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами й вибухівкою). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 15 років.

Нагадаємо, 31 липня представник України в ТКГ, віце-спікер ВР Ірина Геращенко розповіла, що бойовики ОРДЛО включили Агеєва до своїх списків на звільнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: