Турецьке вторгнення в Ідліб: влада Сирії висунула вимогу

Читать на русском
У Ідліб увійшла колона з приблизно трьох десятків бронемашин, в яких більше 100 військовослужбовців. У МЗС Сирії обурені тим, що відбувається.

Влада Сирії заявила про порушення міжнародного права та закликали Анкару негайно вивести свої війська з сирійської провінції Ідліб.

Про це повідомило інформаційне агентство САНА з посиланням на джерело в МЗС країни, передає «Слово і Діло».

«Сирійська Арабська Республіка найжорсткішим чином засуджує вторгнення турецьких військ в провінцію Ідліб, відзначаючи, що воно являє собою відкрите посягання на суверенітет і цілісність сирійських земель і явне порушення міжнародного права», - заявляє інформоване джерело в МЗС.

За словами співрозмовника агентства, «дане турецьке вторгнення не має нічого спільного з домовленостями між країнами-гарантами, досягнутими в Астанинському процесі».

Билися за Батьківщину? Як війна в Сирії знищує російських воєначальниківЖурналіст Денис Попович зібрав усі відомі дані про офіцерські втрати Росії на війні в Сирії.

«Сирійська Арабська Республіка вимагає негайного виведення турецьких військ з її території», - резюмував дипломат.

Останній раз офіційно турецькі війська входили до Сирії в серпні 2016 року.

Раніше, Президент Туреччини анонсував військову операцію в провінції. Глава Анкари повідомив, про підготовку в Сирії кроків з розширення зони, яка буде очищена від терористів в рамках операції «Щит Євфрату».

Нагадаємо, в Астані представники РФ, Ірану і Туреччини домовилися про створення чотирьох зон деескалації в Сирії. На даний момент діють три зони – на південному заході країни, в Східній Гуті (передмістя Дамаска) і в районі міста Хомс. У четверту зону входять провінція Ідліб і частини сусідніх провінцій Алеппо, Латакія і Хама.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: