Стали відомі подробиці катастрофи російського Су-24 в Сирії

Читать на русском
ЗМІ розповіли деталі катастрофи Су-24 в Сирії, в результаті якої загинули двоє російських військових пілотів.
фото: Daily Express

Російський Су-24 був у незлітному положенні, коли на швидкості 400 км/год викотився із ЗПС урядової авіабази Хмеймім у Сирії: після зіткнення із землею бомбардувальник загорівся й вибухнув.

Таку інформацію оприлюднило російське видання «КоммерсантЪ», повідомляє «Слово і Діло».

За даними попередніх звітів, літак перебував у «незлітному положенні», через що після розбігу злітно-посадковою смугою не зміг відірватися від землі.

Джерела видання розповіли, що літак без проблем виконав маневр керування й виїхав на ЗПС, після чого приступив до зльоту. На злітній швидкості близько 400 км/год літак продовжив їхати ЗПС і незабаром викотився за межі смуги. Після цього в нього підломилися передня стійка шасі, він вдарився об землю, отримав серйозні пошкодження й загорівся.

«Із деформованих паливних баків (літак був заправлений майже повністю) почало витікати пальне. Незабаром пролунав вибух, який перетворив літак на купу металобрухту. Шансів вижити в пілотів не було», – йдеться в повідомленні.

У катастрофі загинули двоє російських військових льотчиків – Юрій Медведков та Юрій Копилов, які стали 40-м і 41-м військовими, чия загибель у Сирії була визнана Міноборони РФ.

За попередніми даними військової комісії, катастрофа могла статися як через помилки пілотів, так і через технічні неполадки, хоча військові запевняють, що перед злетом літак оглядали техніки й він був у нормальному стані.

Нагадаємо, 15 вересня під час навчань «Захід-2017» на одному з військових аеродромів Росії викотився із ЗПС і зруйнувався бомбардувальник Ту-22.

16 вересня в РФ розбився навчально-бойовий Як-130, екіпаж катапультувався.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: