Рік на посаді губернатора Харківської області: як виконує обіцянки Юлія Світлична

Читать на русском

Сьогодні, 15 жовтня, виповнюється рік, як Харківську область вперше в історії регіону очолила жінка. Аналітики «Слова і Діла» відстежили, як Юлія Світлична виконує свої обіцянки.

Всього за цей час Світлична встигла роздати 36 обіцянок, причому ще не встигла провалити жодного з них. У той же час 14 своїх обіцянок губернатор виконала, що виводить її на 8-е місце серед голів обладміністрацій з рейтингом відповідальності в 39%.

Варто зазначити, що улюбленою темою обіцянок губернатора є сфера освіти: за нею зафіксовані 16 обіцянок на тему навчальних закладів, що в 4-5 разів більше, ніж обіцянки за іншими тема. Наприклад, щодо соціального захисту людей Світлична за рік дала всього 2 обіцянки, які стосувалися центрів надання соціальних послуг в Харкові, і обидві були виконані.

З виконаних «шкільних» обіцянок губернатора варто виокремити відправку майже 7,5 тисячі дітей на відпочинок за бюджетні кошти – у вересні в управлінні у справах молоді та спорту ОДА рапортували, що за бюджетні гроші в 2017 році з'їздили відпочити 7430 дітей.

Також у губернатора є кілька виконаних обіцянок в інфраструктурній сфері. Зокрема, як і обіцяла Світлична, ремонт дороги Харків – Богодухів – Охтирка почався в 2017 році. До середини липня дорожники закінчили «ямковий» ремонт, прибравши близько 8,5 тисяч квадратних метрів вибоїн і ям, а з серпня стартував капітальний ремонт траси.

Що стосується наймасштабніших обіцянок голови ОДА «у процесі», то до них наші аналітики віднесли обіцянки побудувати в області комплекс з переробки побутових відходів і дві обіцянки з улюбленої «навчальної» тематики губернатора: відкрити до кінця поточного року 16 нових дитсадків в області і створити в Харківській області 6 нових центрів професійно-технічної освіти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: