Рік на посаді губернатора Житомирської області: як виконує обіцянки Ігор Гундич

Читать на русском

Сьогодні, 4 жовтня, минає рік з того дня, як Ігор Гундич переміг у конкурсі на посаду голови Житомирської обласної державної адміністрації. Весь цей рік «Слово і Діло» стежило за діяльністю нового губернатора й готове показати статистику відповідальності чиновника через обіцянки, які він встиг роздати.

Говорячи про рік роботи Гундича, потрібно відзначити, що це той рідкісний випадок, коли чиновник примудрився не провалити жодної своєї обіцянки. Поки що, принаймні. Житомирського губернатора не можна назвати публічною особистістю, що багато обіцяє: за 12 місяців у його досьє назбиралося лише 14 обіцянок. Серед них 4 виконані. З них і почнемо.

Губернатор, як і обіцяв, домігся виділення на 2017 рік 1 млн грн грантів для громадських організацій, закупив до навчального року 2017/2018 12 шкільних автобусів та ініціював виділення коштів на реставрацію пам’ятника воїнам армії УНР у селі Базар Народицького району. Ще одна виконана обіцянка полягає в матеріальній підтримці, яку Гундич начебто надав одній із родин області на лікування за кордоном важкохворої дитини. Але подробиць щодо того, було це зроблено за рахунок бюджету області чи з власних коштів губернатора, ми не маємо.

Щодо обіцянок «у процесі виконання», то серед них варто відзначити такі, як відкриття сучасного онкодиспансера, запуск у 2017 році центру реабілітації інвалідів, обладнання 75% квартирних будинків Житомирської області лічильниками теплової енергії, а також завершення цього ж року ремонтних робіт на стадіоні «Полісся». Тут зазначимо, що губернатор є палким прихильником футболу, тож він часто згадує про цей житомирський клуб.

З цікавих обіцянок – ініціювати розширення програми «Власний дім» і збільшити до кінця 2017 року в регіоні кількість сонячних електростанцій до 30.

Найбільш активними в публічному плані для голови Житомирської області були перші місяці після призначення: станом на листопад «Слово і Діло» зафіксувало відразу 6 його обіцянок. Зараз аналітики порталу реєструють у середньому по одній обіцянці Гундича на місяць.

Із показником виконаних обіцянок у 29% річницю на посаді губернатор Житомирщини зустрічає на 19-й сходинці рейтингу відповідальності голів ОДА. Покращить чи погіршить свою статистику чиновник у майбутньому? «Слово і Діло» й надалі відстежуватиме його діяльність і обов’язково про це розповість.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: