Три роки на посаді губернатора Кіровоградської області: як виконує обіцянки Сергій Кузьменко?

Читать на русском

Сьогодні, 16 вересня, виповнюється три роки, як Сергій Кузьменко очолив Кіровоградську область: за час роботи на посаді губернатора він встиг дати 35 обіцянок, причому виконав 17, а ще 6 – провалив, що ставить його на 11 місце в нашому списку найбільш відповідальних голів обладміністрацій з рейтингом відповідальності 48%.

У вересні 2014 року призначення Кузьменко керівником області викликало протести: його звинувачували в причетності до організації та координації «тітушок» під час подій Майдану в Кропивницькому. Хоча сам новопризначений керівник ОДА заперечував будь-яку причетність до «антимайдану» і тітушок, в Партії регіонів він все ж перебував і за пакет «законів про диктатуру» Януковича теж голосував.

Однак на посаді губернатора він стримав своє слово капітально відремонтувати обласну дитячу лікарню, яке дав ще на початку червня 2015 року. Хоча роботи тривали більше двох років і завершилися тільки в кінці серпня цього року, їх перелік виглядає серйозно: капремонт всіх корпусів, надбудова поверху для двох відділень, закупівля медобладнання, ремонт в палатах, прибудова ліфтових шахт і запуск ліфтів.

Крім того, в червні статус «виконано» від наших аналітиків отримала ще одна обіцянка губернатора – в березні 2017 року він обіцяв відкрити в Новгородці гуртожиток для переселенців, який ремонтувався там в рамках проекту за підтримки ЄС.

Що стосується невиконаних обіцянок політика, то в 2016 році Кузьменко не встиг закупитися 30 шкільними автобусами для області – до кінця року їх придбали 26.

При цьому губернатор так і не знайшов у бюджеті області грошей на капремонт їдальні в одній з лікарень області, провести який він обіцяв в лютому 2016-го.

Також наші аналітики останнім часом фіксують зрушення з обіцянкою Кузьменка відродити Олександрійський вугільний комплекс: в травні 2016-го ОДА та «Придніпровська гірничо-хімічна корпорація» підписали меморандум про співпрацю з питання відновлення видобутку, а у вересні поточного року заступник голови ОДА розповів «Слову і Ділу», що ця обіцянка політика «зависла» через те, що Держгеонадра не проводять аукціон з продажу прав користування надрами в Олександрійському районі області на видобуток вугілля на Миронівському родовищі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: