Суд відпустив з-під варти підозрюваного у державній зраді екс-главу контррозвідки СБУ

Читать на русском

Підозрюваного у державній зраді колишнього главу департаменту контррозвідки СБУ Володимира Бика судді Шевченківського районного суду Києва відправили під цілодобовий домашній арешт.

Шевченківський суд Києва відпустив з-під варти екс-начальника департаменту контррозвідки Служби безпеки України Володимира Бика, якого звинувачують у співпраці з ФСБ Росії під час Євромайдану.

Про це в Facebook повідомив його адвокат Валентин Рибін, передає «Слово і Діло».

СБУ затримала громадян, які готували теракти на замовлення «ДНР»СБУ затримала двох громадян, які за замовленням так званого міністерства держбезпеки ДНР планували здійснити серію терористичних актів проти цивільного населення.

«Генерал Володимир Бик виходить із застінка під домашній арешт. Суд задовольнив клопотання і змінив запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт», - заявив Рибін.

За його словами, судді довго радилися перед оголошенням рішення.

«Судді важко ухвалювали рішення. Чотири години, закрившись в нарадчій кімнаті, ретельно виписуючи кожне слово в рішенні», - резюмував Рибін.

Як відомо, Бик звинувачується у державній зраді у формі надання представникам іноземної організації допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Раніше в СБУ заявляли, що після перемоги Євромайдану у 2014 році Бик утік до Російської Федерації, де переховувався зі своїми поплічниками.

7 жовтня Петро Порошенко затвердив концепцію контррозвідувального режиму.   Нагадаємо, очільник СБУ Василь Грицак заявив, що у відомства немає коштів для управління антитерористичною операцією на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: