Щороку в світі помирає 3 мільйони людей через забруднене повітря

Читать на русском
Забруднення повітря виступає причиною кожної дев'ятої смерті в світі і являє собою найбільший кризу в області охорони здоров'я і навколишнього середовища, з якими стикається людство.

Всесвітня організація охорони здоров'я і Коаліція на захист клімату і чистого повітря організувала глобальну кампанію «Вдихнемо життя» (BreatheLife).

Про це повідомляється на сайті ВООЗ, передає «Слово і Діло».

Як відомо, кампанія спрямована на підвищення обізнаності про вплив забрудненого повітря на наше здоров'я і нашу планету і покликана об'єднати громадян, керівників міського та національного рівня і працівників охорони здоров'я для здійснення перетворень у спільнотах.

Паризький договір про клімат набуває чинностіОфіційний представник генсека ООН Стефан Дюжаррик повідомив, що Паризьку угоду про клімат ратифікували 96 держав.

«Близько 3 мільйонів випадків смерті на рік пов'язано з впливом забруднення повітря поза приміщень. Не менш небезпечним може бути і забруднення повітря у приміщеннях. Згідно з підрахунками, у 2012 р. з забрудненням повітря усередині і поза приміщеннями було пов'язано 6,5 мільйонів смертей (11,6 % всіх випадків смерті в світі)», - стверджує ВООЗ.

Крім того, забруднення міського повітря зазвичай досягає більш високого рівня в багатьох містах з низьким або середнім рівнем доходу чи в бідних кварталах міст з високим рівнем доходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: