Україна і МВФ розпочали спілкування в рамках щорічних зустрічей

Читать на русском
Міністр фінансів Олександр Данилюк планує також поспілкуватися з колегами з інших країн та інвесторами.
Фото: facebook.com/o.danyliuk

Українська делегація розпочала роботу на зустрічах Міжнародного валютного фонду та Світового банку в столиці США Вашингтоні.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Данилюк розповів, коли Україна завершить співпрацю з МВФУкраїна планує завершити програму співпраці з Міжнародним валютним фондом у 2018 році. Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

«Сьогодні починаємо роботу на щорічних зустрічах МВФ і Світового банку у Вашингтоні. Сюди з'їжджаються міністри фінансів, голови центральних банків, провідні економісти, професори, представники бізнесу з усього світу, щоб обговорити виклики, з якими стикаються їхні країни й світова економіка загалом», – зазначив Данилюк.

Міністр додав, що в плани також входять зустрічі з міністрами фінансів інших країн, керівництвом МВФ і СБ, інвесторами.

Раніше Данилюк заявляв, що п'ятий транш від МВФ в розмірі 1,9 млрд дол. Кабмін очікує до кінця цього року, а до 2019-го Україна планує успішно завершити нинішню програму МВФ. При цьому експерти налаштовані не так оптимістично й запевняють, що Україна не встигне отримати транш МВФ до кінця 2017 року.

Крім того, напередодні візиту Данилюка до Вашингтона ЗМІ повідомляли, що від цієї поїздки може залежати ціна на газ для населення України. Зазначалося, що МВФ вимагає підвищення тарифів до ринкового рівня, однак Кабмін вважає своєю принциповою позицією збереження нинішньої ціни на газ.

Як відомо, раніше в МВФ попереджали про ризики виникнення нової кризи.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання реального ВВП України в 2017 році на 2% за споживчої інфляції на кінець року в розмірі 10%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: