МЗС Угорщини пояснило позицію щодо антиросійських санкцій

Читать на русском
Глава МЗС Угорщини пообіцяв не підтримувати жодного важливого для України рішення, за винятком санкцій ЄС проти РФ.

Угорщина пообіцяла у відповідь на ухвалення закону про освіту не підтримуватиме жодної української ініціативи на міжнародній арені, проте це не стосується санкцій проти РФ за агресію проти України.

Про це в інтерв'ю «Коммерсанту» заявив голова МЗС Угорщини Петер Сіярто, передає «Слово і Діло».

Клімкін відреагував на погрози УгорщиниМіністр закордонних справ України Павло Клімкін відреагував на погрози Угорщини заблокувати зближення між Україною та ЄС через українську реформи освіти.

«Поки це українське законодавство чинне, ми не підтримаємо жодної української ініціативи в жодній міжнародній організації. Ми також не підтримаємо жодного важливого для України рішення», – сказав Сіярто.

Разом із тим на уточнююче запитання журналіста він відповів, що Угорщина не перешкоджатиме продовженню санкцій Євросоюзу проти Росії.

«Санкції – це окреме питання ... Ми неодноразово підкреслювали й те, що хоча ми й не вважаємо санкції, скажімо так, успішними, ми не станемо підривати європейську єдність, адже в ній сила Євросоюзу», – зазначив голова МЗС Угорщини.

Санкції проти Росії: коли чекати ефектуАнексія Криму та військове втручання на Донбас спричинили запровадження економічних санкцій проти Росії. Якого ефекту вдалося досягти після трьох років подібних обмежень, цікавився політолог Олександр Радчук.

14 вересня віце-прем'єр-міністр – міністр закордонних справ Болгарії Катерина Захарієва заявила, що міністри закордонних справ Угорщини, Румунії, Греції та Болгарії надішлють листа ОБСЄ із «сигналом» про те, що новий закон України про освіту не має зашкодити правам нацменшин.

Також Угорщина пообіцяла блокувати будь-який крок, що може привести до подальшого просування України в напрямку європейської інтеграції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: