У Грузії зміцнюють обороноздатність через російську військову загрозу

Читать на русском
Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі заявив про необхідність зміцнення обороноздатності країни на тлі військової загрози з боку РФ.
Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі заявив про необхідність зміцнення обороноздатності країни на тлі військової загрози з боку Росії.

Про це він сказав на конференції з оборони та безпеки в Батумі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Волкер: російська агресія в Україні несе ризик для всієї ЄвропиСпеціальний представник США по Україні Курт Волкер вважає, що агресія Росії несе загрозу всьому європейському континенту, а не тільки нашій країні.

«Грузія обов'язково має зміцнити обороноздатність, і ми це робимо. Ми проводимо реформи, щоб досягти своєї стратегічної мети, стати сумісними зі стандартами НАТО», – заявив Маргвелашвілі.

При цьому він додав, що військові провокації залишаються «одним із механізмів російської політики».

Своєю чергою, прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі також зазначив, що агресивна політика Росії триває, й це виражається в таких процесах, як «поглинання окупованих територій».

Нещодавно в уряді Грузії заявили, що підписання «Угоди про співпрацю» між Росією та окупованим нею Цхінвальським регіоном (Південною Осетією) є нічим іншим, як анексією грузинських територій.

На початку вересня повідомлялося, що Грузія відправила нового посла в Україну.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін заявив про можливість розширення агресії з боку підконтрольних РФ «Л/ДНР» на інші регіони України в разі поставок летальної зброї зі США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: