Гончаренко та друге громадянство Супрун: нардеп провалив чергову обіцянку

Читать на русском
Олексій Гончаренко, який погрожував перевірити всіх і дізнатися, чи немає часом в Уляни Супрун другого громадянства, так нічого й не з'ясував.
Олексій ГончаренкоФото з відкритих джерел

Народний депутат Олексій Гончаренко провалив обіцянку направити запит до Державної міграційної служби щодо наявності у виконувачки обов'язків міністра охорони здоров'я Уляни Супрун американського громадянства.

Обіцянку зробити це він дав у ефірі одного з телеканалів після того, як ведучий ток-шоу нагадав, що депутати так і не подали відповідний запит щодо Уляни Супрун, і тому незрозуміло, чи збирається Державна міграційна служба перевіряти, чи дійсно вона відмовилася від громадянства США, нагадує «Слово і Діло».

«Я готовий написати запит. Можу завтра його написати. Треба перевірити всіх! Якщо ти працюєш на державу на позиції міністра, народного депутата, в тебе має бути одне громадянство – України. А ось ці «запасні аеродроми» – це нечесно щодо людей», – нарікав у прямому ефірі Гончаренко.

Було це 3 серпня. «Слово і Діло» усвідомлює, що «завтра» в розумінні народного депутата – поняття розтяжне, тому на виконання цієї обіцянки ми дали йому кілька місяців. На жаль, станом на 12 жовтня, тобто через більш ніж два місяці, жодного депутатського запиту щодо громадянств Супрун Гончаренко так і не направив – про це свідчать дані порталу Верховної Ради, на якому реєструються всі інформаційні запити парламентарів.

Таким чином, обіцянка отримує статус «не виконано». Провалених обіцянок у Гончаренка вже 6 (із 47). В рейтингу відповідальності народних депутатів він лише на 227-му місці.

Відзначимо, що того ж дня, 3 серпня, в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що щодо в. о. міністра «всі дії в контексті громадянства України були здійснені в суворій відповідності до чинного законодавства України».

Як відомо, Супрун разом із чоловіком отримала українське громадянство в липні 2015 року. Чутки про те, що вона при цьому не відмовилася від американського паспорта, сама чиновниця не коментує.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: