Артеменко програв суд щодо позбавлення громадянства

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва відмовив колишньому депутату Верховної Ради Андрію Артеменку у визнанні протиправними дій генерального прокурора Юрія Луценка щодо позбавлення його українського громадянства.

Окружний адміністративний суд Києва відмовив колишньому депутату Верховної Ради Андрію Артеменку у визнанні протиправними дій генерального прокурора Юрія Луценкащодо позбавлення його українського громадянства.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на матеріали суду, передає «Слово і Діло».

Згідно з матеріалами справи, 18 квітня Луценко письмово звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова й вказав, що існують підстави для припинення громадянства Артеменка. Також він вказав, що прокуратура Криму здійснює досудове розслідування за фактом державної зради Артеменка.

Від плану оренди Криму до втрати громадянства і мандата: хроніка кінця депутатства АртеменкаМенше трьох місяців минуло з початку скандалу навколо плану здачі Криму в оренду Росії, як Андрій Артеменко встиг втратити не лише мандат нардепа, а й українське громадянство: «Слово і Діло» підготувало інфографіку хронології подій.

«Під час допиту Артеменко повідомив, що в 2005 році компетентні органи Канади надали йому довідку на проживання, а в подальшому й громадянство Канади без відмови від українського громадянства», – пише видання.

Також вказується, що він надав копії українського та канадського паспортів. «Суд постановив, що чинне законодавство не містить застережень та обмежень щодо джерел, з яких органи Державної міграційної служби можуть отримувати інформацію про підстави для втрати будь-ким громадянства України», – йдеться в публікації.

Відзначається, що в зв'язку з цим суд вирішив відмовити Артеменку в позовних вимогах.

Нагадаємо, 30 квітня президент Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Артеменка громадянства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: