Павловський вважає справу проти себе атакою на Міноборони через бюджет

Читать на русском
Підозрюваний у розтраті 149 мільйонів гривень заступник міністра оборони Ігор Павловський прокоментував своє затримання.
фото: Громадське

Затриманий за підозрою в розтраті 149 мільйонів гривень через схему із закупівлею палива заступник міністра оборони Ігор Павловський вважає, що справа проти нього є атакою на оборонне відомство через збільшення бюджету, а паливо закуповувалося за найнижчими цінами в країні.

Про це він заявив під час судового засідання, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LIGA.net.

«При поставках палива МО, незважаючи на підвищення цін тендерним комітетом департаментом держзакупівель та угоди, які підписав директор департаменту, купило паливо за найнижчою ціною в Україні. І тим самим забезпечило обороноздатність нашої держави й забезпечило виконання завдань ЗСУ в зоні АТО», – сказав він.

Гектари на Чорному морі: чим володіє родина генерала, якого звинувачують в розкраданні 149 мільйонівЖурналісти «Слова і Діла» з'ясували, яким майном володіє сім'я фігуранта справи про паливні оборудки в Міноборони, заступника міністра Ігоря Павловського.

При цьому він заявив, що його за 1,5 року жодного разу не викликали на допити й не пропонували пояснити ситуацію.

«По-моєму, те, що відбувається сьогодні, це замовне питання, купили дешевше за всіх, ухвалювали рішення колегіально, вели переговори, є протоколи, зверталися до органів влади, отримували роз'яснення, Гулевич проводив наради, погоджував документи з усіма структурами. І сьогодні говорять про те, що ми, купивши паливо за найнижчою ціною, є злочинним угрупованням. Або мені пояснять, чому так, або я буду думати, що це просто рознесення ЗСУ за бюджет ЗСУ», – заявив він.

Крім того, Павловський зазначив, що до матеріалів справи не залучили протоколи нарад із директором департаменту держзакупівель з приводу цінової політики та низку документів і висновків фінінспекції разом із рекомендаціями Мінекономрозвитку.

«Якщо їх залучити, тоді буде зрозуміло, як тендерний комітет обґрунтовував ціну за кожною угодою», – сказав він.

Нагадаємо, 12 жовтня суд визначився із запобіжним заходом для затриманих напередодні за підозрою в розтраті 149 мільйонів гривень через паливну схему Павловського та Гулевича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: