Полторак: Павловський – професіонал, а провину визначить суд

Читать на русском
Полторак прокоментував затримання свого заступника Павловського за підозрою в розтраті 149 мільйонів гривень через схеми з паливом.

Затриманий за підозрою в розтраті 149 мільйонів гривень через схеми із закупівлями палива для армії заступник міністра оборони Ігор Павловський є професіоналом, але має нести відповідальність, якщо в суді буде доведена його провина.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Генерал Павловський виконував свої обов'язки з першого дня агресії, виконував їх досить високопрофесійно. Він був керівником АТО-Маріуполь під час активних бойових дій там. Але якщо він причетний до злочину, він має за це відповісти», – сказав голова Міноборони.

Гектари на Чорному морі: чим володіє родина генерала, якого звинувачують в розкраданні 149 мільйонівЖурналісти «Слова і Діла» з'ясували, яким майном володіє сім'я фігуранта справи про паливні оборудки в Міноборони, заступника міністра Ігоря Павловського.

При цьому він попросив не називати Павловського злочинцем до того, як його провина буде доведена в суді.

«Хочу звернутися до всіх громадян України, якщо ми хочемо побудувати цивілізоване суспільство ... Не потрібно звинувачувати людей усіх, не лише Павловського, до рішення суду, й вішати на них ярлики з тим, що вони злочинці», – зазначив Полторак.

Крім того, очільник Міноборони зазначив, що розслідування не має затягнутися, має бути об'єктивним, а також назвав затримання Павловського одним із найбільш неприємних випадків для себе.

Водночас він відповів на запитання про готовність подати у відставку, якщо провина Павловського буде доведена в суді: «Я готовий до цього в будь-який час».

Нагадаємо, 11 жовтня НАБУ затримало за підозрою в розтраті 149 мільйонів гривень через схему із закупівлею палива заступника Полторака Ігоря Павловського та директора департаменту держзакупівель і поставок матеріального забезпечення Володимира Гулевича.

12 жовтня суд призначив Павловському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 75 мільйонів гривень. Щодо Гулевича суд виніс таке ж рішення з альтернативою застави у 8 мільйонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: