Гектари на Чорному морі: чим володіє родина генерала, якого звинувачують в розкраданні 149 мільйонів

Читать на русском

Яким майном володіє сім'я заступника міністра оборони Ігоря Павловського – фігуранта справи про паливні схеми в МО.

Скандальний заступник голови Міноборони Ігор Павловський, якого НАБУ звинувачує в причетності до розкрадання 149 мільйонів гривень із бюджету на держзакупівлі, приховує свої реальні статки.

Як вдалося з'ясувати «Слову і Ділу», незважаючи на відкриті дані щорічних декларацій та інформацію про володіння квартирою в Житомирі (службова, подарована міністерством), в Єдиному реєстрі нерухомого майна на 52-річного генерал-лейтенанта взагалі нічого не записано.

За нашою інформацією, Павловський прописаний у населеному пункті Чорноморське Одеської області. Всі великі регалії він отримав уже під час АТО: в квітні 2015-го став заступником міністра оборони Степана Полторака, а в серпні того ж року отримав звання генерал-лейтенанта. До великого призначення Ігор Павловський певний час був начальником Служби тилу ЗСУ. В Міноборони цю посаду називають однією з найкорумпованіших – за словами офіцерів, за роки незалежності тил був розкрадений так, що ніхто й уявити не може, як тепер відтворити стратегічні запаси.

Тим часом дружина генерал-лейтенанта Валентина Павловська володіє гектарами під Одесою. За даними джерел «Слова і Діла», вона працює головним спеціалістом відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу у військкоматі Житомира.

В офіційній декларації за 2016 рік (вона, до речі, була подана за тиждень до звинувачень від НАБУ) військовий вказав, що на його дружину оформлена земельна ділянка площею 600 квадратів у Чорноморському Лиманського району. В Єдиному реєстрі нерухомого майна на дружину генерал-лейтенанта дійсно оформлена земельна ділянка під Одесою, проте в реєстрі йдеться про два гектари землі, а це 20 тисяч квадратних метрів, а не 600, як вказав у своїй декларації військовий.

Селище Чорноморське розташоване на березі Чорного моря, й земля тут по-справжньому дорога. На популярному сайті безкоштовних оголошень olx.ua 650 кв. м у Чорноморському продають у середньому за 9 тисяч доларів. Тобто ділянка подружжя Павловських потягне майже на 278 тисяч доларів, що в переведенні на нацвалюту – близько 7,4 млн грн.

За 2016 рік Ігор Павловський задекларував 596 749 грн загального доходу з дружиною (врахована її пенсія). Щоб купити 2 гектари під Одесою, сім'ї військового довелося би близько 12 років відкладати все зароблене.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: