Горбатюк відреагував на винесення йому догани

Читать на русском
Начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк має намір оскаржити рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про оголошення йому догани.

Начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк має намір оскаржити рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про оголошення йому догани.

Про це він заявив у коментарі «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

«Буду оскаржувати. Це рішення є незаконним і по суті, і за формою. Закон передбачає два способи оскарження – в адміністративному суді та у Вищій раді правосуддя. Я думаю, що буду оскаржувати в адміністративному суді», – сказав він.

За словами Горбатюка, заступник генпрокурора Юрій Столярчук написав звернення до КДКП про ознаки дисциплінарного проступку.

«Приблизно з лютого по липень заступник генерального прокурора вчиняв різні перешкоди притягненню певних осіб у трьох кримінальних провадженнях. В одному випадку закрив кримінальне провадження, в іншому – не повідомляв про підозру судді. Ці рішення мною оскаржувалися, реакції не було. Потім була постанова – забрати в нас ці провадження, передати в інший підрозділ… Столярчук написав звернення до КДКП, що я не передаю провадження в інший підрозділ, у чому є ознаки дисциплінарного проступку», – сказав він.

На думку начальника департаменту спецрозслідувань ГПУ, у комісії підійшли формально до вирішення справи.

Прокурорські війни: конфлікт Матіоса і Горбатюка як тло для провалу розслідування «справ Майдану»Адвокат Небесної Сотні розповів, чи мають під собою підстави взаємні звинувачення Матіоса і Горбатюка щодо провалу розслідування «справ Майдану».

«Сьогодні КДКП погодилася з його пропозицією – оголосила догану. Вони підійшли виключно формально – є постанова невиконана, отримуйте догану. А про те, що є низка незаконних дій за ознаками злочину дій керівництва, які призвели до цієї ситуації, – цьому жодної оцінки не надано», – заявив Горбатюк.

Нагадаємо, 11 жовтня кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила винести догану начальнику департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергієві Горбатюку. Про причини цього рішення не повідомлялося. У Генпрокуратурі наразі цю ситуацію не коментували.

Як відомо, 4 лютого 2017 року Горбатюк заявив, що для закінчення розслідування у справі Майдану знадобиться набагато менше часу, ніж 30 років. Подивимося, чи втіляться його слова в реальність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: