Стало відомо, яку суму податків мережі АЗС не доплатили до місцевих бюджетів

Читать на русском
Деякі мережі АЗС ухиляються від сплати акцизного податку, оформляючи торгівлю з пістолета як оптову, а не роздрібну.

Деякі мережі АЗС ухиляються від сплати акцизного податку, оформляючи торгівлю з «пістолета» як оптову, а не роздрібну. Загальна сума донарахування цього податку по галузі становить 3,7 млрд грн.

Про це розповів у своєму блозі начальник Офісу великих платників податків Євген Бамбізов, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

У Міненерго повідомили, якими будуть ціни на автогазРоздрібні ціни на автогаз можуть знизитися після пікового періоду їх зростання та подальшого зниження оптової вартості цього виду палива до 12,2 гривні за літр.

Начальник Офісу не назвав конкретних порушників, але описав дві основні схеми ухилення від усплати податків, якими користуються на АЗС.

Перша, як уже було зазначено, полягає в ненарахуванні акцизного податку на реалізовані через мережу АЗС нафтопродукти. Працівники Офісу розкрили її ще в 2015 році, звіривши дані звітності та виявивши невідповідність на одній із мереж у 2,9 млрд грн. Відтоді за два роки перевірок (2015-2016) співробітники Офісу донарахували в галузі 3,7 млрд грн акцизного податку, але всі ці суми досі оскаржуються в судах.   Друга схема полягає в наданні податкової вигоди третім особам шляхом продажу податкових зобов'язань. За словами Євгена Бамбізова, одна з мереж продала зобов'язання на 60 млрд грн ПДВ, ухилившись таким чином від сплати цього податку.

Все донарахування та виявлені порушення компанії оскаржують у судах, а поки суди затягують із рішенням, перереєстрували активи на афілійовані компанії, повідомляє Бамбізов.

Як відомо, Антимонопольний комітет України обіцяв розібратися зі зростанням цін на українських АЗС.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» проаналізувало, як змінювалися ціни на бензин в Україні за час незалежності порівняно із середньою зарплатою в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: