Зведення штабу АТО 11 жовтня: 15 обстрілів, є поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування станом на 6 годину 11 жовтня.

Протягом минулої доби незаконні збройні формування 15 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі, у відповідь українські військові 9 разів застосовували зброю. В результаті бойових дій четверо військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Наприкінці минулої доби в районі проведення АТО ситуація не зазнала суттєвих змін. Російсько-окупаційні угруповання продовжили обстріли позицій Збройних сил України, фокусуючи активність на луганському напрямку. Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 15 разів порушили перемир'я. У відповідь Збройні сили України 9 разів застосовували зброю на ураження противника. У результаті бойових дій 4 наших військовослужбовців отримали поранення», – йдеться в повідомленні.

На луганському напрямку починаючи з 16 й майже до 19 години окупанти 4 рази з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї били по опорних пунктах біля Новоолександрівки. Наші військові жорстко відповідали противнику з піхотного озброєння. В результаті цього протистояння близько 18 години години отримав поранення один наш боєць. Крім того, під ворожим вогнем ввечері опинилися захисники Трьохізбенки.

На донецькому напрямку кількість вогневих провокацій дещо зменшилася. Проте й тут бойовики не повністю дотримувались режиму тиші. Близько 18 години внаслідок обстрілу наших позицій з озброєння БМП та великокаліберного кулемету неподалік Зайцевого отримав поранення ще один український боєць. Також уночі ворожий кулемет працював неподалік Майорська.

Удень на приморському напрямку, за уточненими даними, під час обстрілу укріплень сил АТО отримали поранення двоє оборонців Широкиного. А ввечері факти застосування противником протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів були зафіксовані в районі Старогнатівки та Талаківки.

Нагадаємо, у штабі АТО розповіли про обстріли з початку доби 10 жовтн.   Раніше в штабі АТО почали перевірку інформації про затриманого на кордоні з РФ українського військового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: