Спецслужби затримали російську шпигунку в лавах Нацгвардії

Читать на русском
Голова СБУ Василь Грицак назвав прізвище та псевдоніми виявленої в лавах Нацгвардії російської шпигунки.
фото: скріншот

Контррозвідка виявила й затримала російську шпигунку серед військовослужбовців Нацгвардії: вона служила на центральній базі зберігання та передавала секретну інформацію до РФ.

Про це на брифінгу розповів голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«5 жовтня 2017 року був затриманий військовослужбовець Національної гвардії України, секретоносій. Жінка, яка проходила службу на центральній базі зберігання Національної гвардії ... Прізвище військовослужбовця – Родіонова», – розповів він.

Також Грицак назвав псевдоніми російської агентки: «45-й» і «Невський».

«Вона передала досить значний обсяг інформації з обмеженим доступом. Як ви розумієте, чим би вона не займалася на центральній базі зберігання Нацгвардії України, маючи доступ до інформації з обмеженим доступом, вона завдала шкоди інтересам обороноздатності України», – зазначив очільник СБУ.

За словами Грицака, Родіонова була завербована російськими спецслужбами влітку 2016 року, її навчили навичкам шифрування та дешифрування, а також передали спеціальне обладнання для цього. Він також зазначив, що зараз затримана жінка співпрацює зі слідством і надає інформацію про свого куратора та обставини вербування.

Також на брифінгу Грицак розповів про двох затриманих, які на замовлення «МГБ ДНР» готували серію терактів на залізниці в Маріуполі.

7 жовтня голова СБУ розповів, що спецслужба встановила участь найманців із російської приватної військової компанії (ПВК) «Вагнера» у війні на Донбасі з 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: