Генсек Ради Європи розповів, як Росія може втратити місце в організації

Читать на русском
Росія може втратити місце в Раді Європи, якщо не буде платити внески до бюджету організації.
фото: Сегодня

Росія має відновити платежі до бюджету Ради Європи, щоб не втратити місце в організації.

Про це під час дебатів у ПАРЄ сказав генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

У своєму виступі він закликав депутатів не сприймати несплату внесків Росією як суто фінансову проблему.

«Це не фінансова проблема. Просто неприпустимо, коли країна-член не платить до бюджету організації. Якщо держава не платить, вона не може бути членом», – зазначив Ягланд і уточнив, що внесок РФ становить близько 10% бюджету РЄ.

Він зазначив, що наразі незрозуміло, чи заплатить РФ у 2018 році, й додав, що спробує домовитися з росіянами про відновлення платежів.

«Якщо вони не платитимуть наступного року, ситуація буде ще небезпечнішою, в тому числі політично. Але зараз я сконцентрований на пошуку вирішення проблеми», – сказав генсек РЄ.

«Нам потрібно вирішити, чи хочемо ми мати Росію в РЄ, чи за межами РЄ», – підкреслив Ягланд і додав, що виступає за збереження РФ у складі Ради Європи.

Також він закликав представників ПАРЄ «подивитися, що стало причиною конфлікту», але не став уточнювати причину від свого імені.

Нагадаємо, 10 жовтня голова української делегації в ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар'єв заявив, що Ягланд розпочав кампанію з повернення представників РФ до ПАРЄ.

5 вересня з'явилася інформація про те, що Росію хочуть виключити з Ради Європи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: