Росію хочуть виключити з Ради Європи

Читать на русском
Росію можуть виключити з Ради Європи вже найближчим часом, проте після цього більш ніж 140 мільйонів людей залишаться без важливого інструменту в боротьбі проти порушення їхніх прав.
Торбйорн Ягланд

Росію можуть виключити з Ради Європи вже найближчим часом, проте після цього більш ніж 140 мільйонів людей залишаться без важливого інструменту в боротьбі проти порушення їхніх прав.

Про повідомляє Pilitico з посиланням на керівників Ради Європи, пише «Слово і Діло».

У 2014 році Росію позбавили права голосу в організації після того, як вона анексувала український півострів Крим. Якщо ситуація не зміниться, вибори нових суддів і керівників організації протягом наступних двох років пройдуть без участі Москви.

«Захід-2017»: чи готує РФ сценарій окупації та які території під загрозоюКраїни НАТО, низка країн ЄС та Україна висловили стурбованість у зв'язку з навчаннями Захід-2017. Чи є чого побоюватися, розповіли експерти.

Москва може вилетіти з організації, якщо вона не братиме участі у виборі ключового персоналу. Таким чином, буде зруйнований юридичний міст між Європою та Росією, який існував із 1996 року, коли Москва долучилася до Ради Європи.

«Існує потенційна загроза, що Росія залишить організацію», – сказав виданню генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд.

«Якщо Росії доведеться піти, тоді 140 мільйонів людей залишаться без можливості звертатися до вищого суду в Європі, що дуже важливо для російських громадян», – зауважив він.

Росія досі не продемонструвала жодного бажання повернути Крим під владу Києва. Крім того, за словами Ягланда, вона продовжує не допускати комісарів Ради Європи з прав людини на півострів, що «абсолютно неприйнятно».

«Але нам потрібно подумати ось про що: чи буде Європа кращою й безпечнішою, якщо Росія залишиться сама по собі за межами юридичної системи Європи? Для мене це дуже гостре питання», – сказав Ягланд.

Нагадаємо, Євросоюз закликав КНДР зупинити ядерну програму.

Раніше Ангела Меркель повідомила, чи має Туреччина шанси на вступ до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: