У двох європейських країнах проходять масові страйки держслужбовців

Читать на русском
Акції профспілок Франції і Бельгії не мають відношення один до одного: французи протестують проти запланованих Макрона скорочень, а бельгійців не влаштовує пенсійне законодавство.

У Бельгії і у Франції 10 жовтня проходять масові страйки державних службовців.

Про це пише DW, передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що між Брюсселем і Льєжем ходить лише кожен п'ятий поїзд, в столиці функціонує тільки одна лінія метро, ​​всі автобусні і багато трамвайні маршрути не обслуговуються.

В аеропорту Барселони оголосили безперервний страйкПрацівники аеропорту Ель Прат у Барселоні 14 серпня о 12:00 розпочинають безперервний страйк.

Відзначено, що страйкують також співробітники шкіл, пошти, міських служб та суспільно-правових ЗМІ.

Так, в день щорічної урядової заяви прем'єра Шарля Мішеля найбільша профспілка Бельгії виступила проти закону про обмеження на страйки серед співробітників транспортних служб, нового пенсійного законодавства, скорочення бюджету і приватизації держмайна.

Також у Франції проходять масові страйки співробітників держсектора проти запланованих президентом Еммануелем Макроном заходів зі скорочення 12 тис. робочих місць і заморожування зарплат.

Зокрема, акція профспілок привела до скасування близько третини внутрішніх авіарейсів, а також торкнулася лікарень, поштових служб, дитячих садів і шкіл.

Міністерство освіти повідомило, що страйкують 17 відсотків вчителів.

Раніше грецькі ЗМІ провели масштабний страйк.

Нагадаємо, що 3 жовтня після проведення референдуму, про незалежність від Іспанії в Каталонії почався всезагальний страйк, скликаний профспілками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: