Грецькі ЗМІ проводять масштабний страйк

Читать на русском
З 6 ранку вівторка до 6 ранку середи в Греції не виходять випуски новин на радіо та телебаченні, не працює більшість сайтів. ЗМІ Греції вимагають зберегти систему додаткового соціального страхування.

У вівторок проходить 24-годинний страйк у всіх ЗМІ Греції з вимогою зберегти систему додаткового соціального страхування, припинити порушувати трудові та соціальні права працівників засобів масової інформації.

Про це повідомляє профспілка Греції, передає «Слово і Діло».

Греція підтримала нові заходи жорсткої економіїУряд країни зобов'язався провести трудові реформи, приватизувати низку активів, а також ухвалити низку заходів для підвищення конкурентоспроможності економіки.

З 6 ранку вівторка до 6 ранку середи не виходять випуски новин на радіо й телебаченні, не працює більшість сайтів.

У заяві профспілок кажуть, що за рік переговорів з урядом та роботодавцями нічого не вдалося домогтися для порятунку Єдиної журналістської організації додаткового страхування й допомоги EDOEAP. Завдяки цьому фонду журналісти отримували додаткові пенсії, одноразову фінансову допомогу в разі необхідності, медичне обслуговування. В останні роки фінансової кризи фонд переживає труднощі, для його збереження необхідні кошти.

Як заявили профспілки, роботодавці перешкоджають роботі фонду й не сплачують внески до EDOEAP, в той час як уряд не ухвалив законодавчу ініціативу щодо вирішення гострої проблеми, й фонду загрожує крах, він не може виплачувати пенсії та надавати медичну допомогу.

В аеропорту Барселони оголосили безперервний страйкПрацівники аеропорту Ель Прат у Барселоні 14 серпня о 12:00 розпочинають безперервний страйк.

Профспілка вимагає підтримати й розширити роботу фонду з включенням до нього всіх співробітників усіх без винятку засобів масової інформації, стабільної роботи для всіх із рівними правами, гідної заробітної плати і пенсій, ефективних заходів іх боротьби з безробіттям, підписання колективних трудових угод. Працівники преси також вимагають свободи друку.

Нагадаємо, раніше неурядова організація Комітет захисту журналістів (CPJ), що базується в Нью-Йорку, надіслала відкритого листа президенту України Петру Порошенку, в якому заявила, що останні дії Служби безпеки України щодо преси підривають свободу слова.

Раніше повідомлялося, що МВФ виділить Греції 1,6 мільярда євро кредиту.

Нагадаємо, що в Греції зафіксований мінімальний рівень безробіття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: