У Німеччині узгодили нову міграційну політику

Читать на русском
Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз домовилися про нову міграційну політику.

Переговори між очільниками Християнсько-демократичного союзу (ХДС) та Християнсько-соціального союзу (ХСС) щодо питання про верхню межу кількості біженців, яких може приймати Німеччина, завершилися проривом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deustche Welle.

Верхня межа кількості біженців складе 200 тисяч осіб щорічно, як того вимагав голова ХСС Горст Зеєгофер.

Представники ХДС і ХСС спочатку провели окремі консультації, а потім лідер ХДС Ангела Меркель і голва ХСС Зеєгофер провели переговори віч-на-віч. У результаті сторони досягли згоди. «Основний компроміс досягнутий. Триває робота над деталями угоди», – повідомило джерело агентства AFP на переговорах.

Повідомляється про досягнення компромісу, якого сторони мають намір досягати й на рівні Європейського Союзу. Метою цього рішення є зниження числа нелегальних мігрантів, які прагнуть потрапити до Німеччини, й більш ефективна боротьба з незаконними перевізниками людей до ЄС. Водночас узгоджено розширення законодавчих рамок для легальної міграції з метою поліпшення можливості надання допомоги особам, які потребують притулку.

Зокрема, передбачається ввести виняток, згідно з яким в надзвичайних ситуаціях , наприклад, при гуманітарних кризах , уряд ФРН і Бундестаг цілеспрямовано вирішуватимуть, що робити з можливим припливом біженців до ЄС та Німеччини. Крім того, чільні представники блоку ХДС/ХСС дійшли висновку, що претенденти на отримання притулку мають перебувати в спеціальних центрах до ухвалення рішення про їхній статус. У разі відмови в наданні притулку людей повертатимуть на батьківщину. Список безпечних для проживання країн буде розширений: до нього входитимуть Алжир, Марокко та Туніс.

Нагадаємо, в Німеччині вперше зареєстрували одностатевий шлюб.

Раніше Німеччина засудила вироки Умерову та Семені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: