Зустріч Порошенка та Ердогана в Києві: подробиці переговорів

Читать на русском
Переговори президента України Петра Порошенка та президента Туреччини Реджепа Ердогана у форматі тет-а-тет завершені, почалося засідання стратегічної ради високого рівня України і Туреччини.
Фото: president.gov.ua

Зустріч президента Петра Порошенка з турецьким лідером Реджепом Ердоганом тривала три години замість регламентованих 45 хвилин.

Про це на своїй сторінці в Fаcebook написав прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, передає «Слово і Діло».

Зустріч Порошенка з Ердоганом: яка головна мета переговорів тет-а-тетЕрдоган переконує, що Анкара стежить за правами кримських татар та підтримує суверенітет України. Але чи не розходяться заяви зі справами, проаналізували експерти.

За його словами, за підсумками зустрічі будуть підписані дев'ять міждержавних документів, у тому числі про захист інвестицій та про уникнення подвійного оподаткування.

«Туреччина увійшла до п'ятірки найбільших торгових партнерів України. Анкара продовжує підтримувати територіальну цілісність України та введення миротворчої місії на Донбас», – написав Цеголко.

В рамках візиту турецького президента також пройшло шосте засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною й Туреччиною під співголовуванням глав держав.

Раніше ЗМІ повідомляли, з якою метою Ердоган здійснить робочий візит до Києва.

Нагадаємо, попередня зустріч президента України Петра Порошенка та лідера Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана відбулася 21 вересня. Під час неї сторони обговорили підготовку до шостого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною й Туреччиною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: