Стали відомі подробиці трагедії на блокпосту у Щасті, де загинув цивільний

Читать на русском
Прокуратура Луганського гарнізону відкрила кримінальне провадження проти військового, який раніше застрелив у Щасті цивільного.

Прокуратура Луганського гарнізону відкрила кримінальне провадження проти військового, який 6 вересня застрелив у Щасті цивільного.

Про це повідомив військовий прокурор сил АТО Олег Ціцак, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

РФ офіційно підтвердила затримання двох українських прикордонниківРосійська сторона офіційно підтвердила затримання двох військовослужбовців Держприкордонслужби України поблизу україно-російського державного кордону в Сумській області.

За його словами, невідомий чоловік, на вигляд 55-60 років, перетинав блокпост на лінії розмежування в Щасті.

«Як нам відомо, людина йшла в бік блокпоста з каністрою. Було кілька вимог зупинитися, однак людина не відреагувала. Зробили попереджувальний постріл у повітря, а потім – по ногах», – повідомив Ціцак.

Відзначається, що військовослужбовці відразу відвезли чоловіка до міської лікарні. Згодом прокуратура з'ясувала, що каністра була порожньою.

«На шляху до лікарні поранений розповів військовослужбовцям, що він родом із Челябінська, а його син проходить службу в незаконних збройних формуваннях так званої «ЛНР». Але чи так це – невідомо. Жодних документів при собі не мав. До цього часу ніхто з рідних чи знайомих не заявляв про його зникнення, в нашій базі він також не проходив», – розповів Ціцак.

У лікарні медики констатували смерть чоловіка.

СБУ виявила на Донбасі схованку з боєприпасамиУ Луганській області в районі проведення АТО співробітники СБУ виявили схованку з великою кількістю боєприпасів і вибухівки.

Ціцак зазначив, що досі інформація про інцидент не поширювалася, тому що це стосувалося також і безпеки самих службовців, які перебували на блокпосту.

Як повідомляється, того ж дня військова прокуратура Луганського гарнізону розпочала досудове розслідування.

Нагадаємо, в звіті місії ОБСЄ за 3 жовтня відзначається, що військовослужбовці ЗСУ підстрелили чоловіка, який переходив міст у Щасті.

Раніше повідомлялося, що в Луганській області в районі міста Щастя в блокпост у районі АТО в'їхав автомобіль, у результаті чого сержант Збройних сил України отримав травму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: