Які міста відзначилися найгіршою якістю повітря цього року?

Читать на русском

Продовжуючи тему екологічної ситуації, наші аналітики зібрали дані про забруднення повітря в різних містах країни за перше півріччя 2017 року.

Безумовним антилідером за цей час став прифронтовий Маріуполь, який набрав 12,7 бала за індексом забрудненості атмосфери, причому рівень забруднення повітря формальдегідом у ньому вищий за граничну концентрації майже в шість разів.

Кам'янське та Дніпро посіли друге й третє місця за рівнем забруднення повітря, а курортна Одеса потрапила на четверте місце списку міст із найгіршим повітрям і набрала рівно 11 балів за шкалою забрудненості.

Миколаїв, Слов'янськ та Лисичанськ також потрапили до десятки найгірших за чистотою повітря міст, причому в кожному з них вміст формальдегіду в атмосфері перевищений у 3,7 раза порівняно з гранично допустимою концентрацією, хоч загалом у Миколаєві повітря було дещо чистішим, і він потрапив на 9-й рядок.

На сьомому місці Луцьк з індексом у 8,7 – тут повітря забруднене переважно диоксидом азоту та фенолом, а на восьмому – Київ, де концентрація діоксиду азоту перевищена втричі, а оксиду азоту – в 1,3 раза.

П'ятірку міст із більш-менш пристойним повітрям очолив Тернопіль, який набрав за шкалою забрудненості атмосфери 2,5 бали. У знаменитих після свого перейменування Горішніх Плавнях повітря також відносно чисте – вони потрапили на друге місце.

Ізмаїл та Чернівці посіли третє й четверте місця з показниками 2,7 та 2,9 за індексом забрудненості повітря, а на п'ятому місці опинився Світловодськ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: