Соболєв про судову реформу: опозиція дала владі час схаменутися

Читать на русском
Соболєв і Княжицький прокоментували ситуацію зі скандальними поправками в ухваленому законопроекті про судову реформу.

Зареєстровані в Раді проекти постанов про скасування голосування за судову реформу змусять владу переглянути закон.

Так заступник голови фракції «Батьківщини» Сергій Соболєв прокоментував «Слову і Ділу» реєстрацію проектів постанов про скасування результатів голосування за законопроект № 6232 про судову реформу.

«Подивитися, проаналізувати, що вони ухвалили під виглядом судової реформи й схаменутися», – сказав він.

«Принаймні кілька днів спікер парламенту не зможе підписати проголосований законопроект. За регламентом, якщо є проект постанови про скасування голосування, то до цієї постанови спікер не має права підписати ухвалений закон», – розповів Соболєв.

«Сьогодні «прокинулися» правоохоронці, які нарешті прочитали затверджену вчора реформу. І була вже заява Авакова з приводу поправок Донченка й поправок Лозового. Крім того, з'явилися й відповідні заяви представників прокуратури. На нашу думку, терміново вимагати перегляду закону мають тепер і правоохоронці», – додав народний депутат.

Представники більшості в парламенті також не приховують невдоволення деякими положеннями реформи.

«Є деякі пункти, які вимагають уточнення. Та ж поправка Лозового, яка зменшує терміни досудового розслідування, – вона дуже ускладнює роботу слідству. Необхідно знайти способи, як уточнити такі моменти», – заявив «Слову і Ділу» народний депутат Микола Княжицький («Народний фронт»).

Нагадаємо, 4 жовтня у Верховній Раді були зареєстровані проекти постанов про скасування голосування за судову реформу від 3 жовтня. Один із проектів постанов поданий віце-спікером парламенту Оксаною Сироід і групою депутатів із «Самопомочі». Ще дві постанови про скасування голосування за законопроект подані народними депутатами Юрієм Левченком та Альоною Шкрум.

У пояснювальних записках до проектів постанов основними аргументами на користь скасування судової реформи є те, що голосування за неї проходило з грубим порушенням регламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: