Порошенко готовий створити антикорупційний суд, але за однієї умови

Читать на русском
Порошенко готовий внести законопроект про створення антикорупційного суду в Україні, але виступає за паралельне формування антикорупційної палати у Верховному суді.

Президент Петро Порошенко готовий внести законопроект про створення антикорупційного суду в Україні, але виступає за паралельне формування антикорупційної палати у Верховному суді.

Про це він заявив, виступаючи в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Тараса Шевченка 4 жовтня, передає «Слово і Діло».

Стало відомо, чи розгляне Рада законопроект про антикорупційні суди протягом цієї сесіїВерховна Рада України восьмого скликання на поточній сесії планує розглянути законопроект про антикорупційні судах

«Базою для старту судової реформи став закон «Про судоустрій і статус суддів», який ухвалила Верховна Рада. Це був також мій проект, внесений як невідкладний. Я своїми руками вписав до проекту норму про створення антикорупційного суду. І кошти на його фінансування в проекті бюджету на 2018 рік уже передбачені», – зазначив Порошенко.

На думку президента, всі суди в Україні повинні бути антикорупційними.

Глава держави заявив, що готовий звернутися до парламенту з пропозицією «негайно створити робочу групу – або в комітеті з питань правової політики, або при голові Верховної Ради, або міжфракційну групу – і якомога швидше розробити узгоджений законопроект, що зможе отримати підтримку всього складу Верховної Ради».

«Паралельно із запуском процесу ухвалення закону й створення антикорупційного суду я буду пропонувати кілька швидких рішень для того, щоб прискорити боротьбу з корупцією», – додав Порошенко.

Хто і як голосував за судову реформуРада у вівторок ухвалила судову реформу. Як це було – просто й доступно показано на інфографіці «Слова і Діла».

«Думаю, що найближчим часом можна створити спеціалізовану антикорупційну палату у Верховному суді, яка матиме касаційну інстанцію щодо всіх антикорупційних справ. Можна прискорити оновлення на конкурсній основі судів у Києві – Печерського, Солом'янського або об'єднаних, оскільки саме на столицю припадає левова частка антикорупційних справ, які потребують негайного розгляду», – вважає президент.

Сьогодні Петро Порошенко повідомив, що оновлений Верховний суд запрацює вже цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: