На місці зруйнованої багатоповерхівки в Миколаєві замість парку зведуть будинок

Читать на русском
Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич пояснив, чому на місці зруйнованої багатоповерхівки замість парку будується новий будинок.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич відмовився від ідеї висадити на місці зруйнованої через вибух газу багатоповерхівки на вулиці Лазурній невеликий парк, яку він озвучив у травні минулого року.

Мер відвідав пустир, що утворився на місці будинку на вулиці Лазурній, 40, щоб ушанувати пам'ять загиблих у травні 2014 року мешканців будинку. Тоді в одному з під'їздів вибухнув газ, трагедія забрала життя 7 людей, ще п'ятеро отримали поранення. Містянам, які прийшли туди, він заявив, що вже наступного року на цьому місці буде розбитий невеликий парк.

Але, даючи цю обіцянку, Сєнкевич не врахував технічних подробиць. У всякому разі так він пояснив той факт, що замість парку на Лазурній з'явиться новий житловий будинок. Виявилося, що на цементній подушці, яка залишилася від будинку, дерева рости не зможуть, і демонтувати її буде складніше, ніж збудувати на ній нову багатоповерхівку.

Олександр СєнкевичМіський голова Миколаєва
Сенкевич запевнив, що на вулиці Лазурній буде побудований невеликий паркСказано 12 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами Сєнкевича, міське управління містобудування та архітектури рішення про передачу ділянки під забудову схвалило. Отримала її компанія «Контакт-Жилбуд», якій міськрада видала цю землю замість іншої раніше затвердженої ділянки.

Відзначимо, що вулиця Лазурна розташована в досить мальовничому місці – пролягає вздовж Бузького лиману. Думаємо, що охочих придбати житло біля самої водойми знайдеться достатньо.

Підсумок: попри те, що Сєнкевич аргументував невиконання обіцянки, «Слово і Діло» не може надати їй іншого статусу, окрім як «не виконано». А все тому, що озвучуючи її, мер недооцінив доцільність своєї ідеї.

Водночас 39% обіцянок миколаївський мер на цю мить виконав. І завдяки цьому в рейтингу відповідальності голів обласних центрів він опинився на 12-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: