Геращенко звинуватила «Самопоміч» у просуванні фейкових законопроектів

Читать на русском
Законопроект про реінтеграцію окупованих територій України та відновлення її територіальної цілісності має важливі нюанси, що дозволяють посилити позицію країни на дипломатичному рівні.

Законопроект про реінтеграцію окупованих територій України та відновлення її територіальної цілісності має важливі нюанси, що дозволяють посилити позицію країни на дипломатичному рівні.

Про це повідомляє перший заступник спікера Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко за результатами зустрічі неформальної Мінської платформи, де обговорювався це законопроект, передає «Слово і Діло».

«У законопроектах П. Порошенка будуть певні важливі і несподівані моменти, що дозволить посилити нашу дипломатичну позицію, спрямовану на збереження санкцій проти РФ, і їх підтримка - це буде тест для ВР», - пише вона в Facebook.

Вона також підтвердила, що Порошенко внесе зазначений законопроект в середу.

Закон про реінтеграцію Донбасу: коли очікувати і яким він будеСлово і Діло поспілкувалося з нардепами про реінтеграцію Донбасу і тематичні законопроекти. Деяких підловили на брехні, а за деякими поспостерігали в майстерності маніпулювати.

За словами Геращенко, в документі йдеться про законодавче закріплення іншою термінологією, яка «гармонізує нинішнє українське законодавство, міжнародне законодавство і поточну ситуацію на Донбасі, де відбувається повзуча анексія української території Росією».

Геращенко також зазначила, що варіанти, які поширюються в Інтернеті, не є актуальними і звинуватила фракцію «Самопомочі» у вкиданні «фейкових законопроектів».

Як повідомлялося, віце-спікер Оксана Сироід виклала в мережу законопроект про реінтеграцію окупованих територій Донбасу.

Раніше нардеп Тимчук розповів про перспективи прийняття цього законопроекту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: