Генералу Нацгвардії, якого підозрюють у штурмі Майдану, заборонили їздити за кордон

Читать на русском
Суддя відмовила прокурорам у клопотанні про домашній арешт для генерала Гриняка, підозрюваного в справах Майдану.

Начальнику департаменту громадської безпеки Нацгвардії Володимиру Гриняку, який підозрюється в організації штурму Майдану 18 лютого 2014 року, суд наказав здати закордонний паспорт.

Про це повідомляє в Facebook Адвокатська дорадча група, передає «Слово і Діло».

«У четвер, 14 вересня, суддя відмовила прокурорам у клопотанні про домашній арешт для генерала Гриняка, підозрюваного у справах Майдану (штурм Майдану та позабюджетні виплати силовикам, які протистояли мітингувальникам)», – розповідають юристи.

За їхніми словами, суддя Олеся Батрин вирішила, що генерал залишиться під особистим зобов'язанням, але має здати свій закордонний паспорт та не виїжджати з міста без дозволу слідчого, прокурора або суду.

Повідомляється, що домашній арешт прокуратура попросила після того, як у серпні генерал вимкнув телефон і кілька тижнів не з'являвся до слідчого після повістки на допит.

«Йому були оформлені відрядження до зони АТО, виїзд мав відбутися саме в день допиту», – зазначили в АДГ.

За їхньою інформацією, минулого тижня, 4-10 серпня, Гриняк не прийшов на першу спробу розглянути його домашній арешт, і також через відрядження. Наказ про відрядження був підписаний у день суду.

За словами адвокатів, у п'ятницю, 15 вересня, суддя Печерського суду Олег Білоцерківець розгляне питання про відсторонення Гриняка від посади керівника департаменту громадської безпеки Національної гвардії.

Зазначається, що під час Майдану Гриняк працював заступником керівника такого ж департаменту в МВС.

Гриняка звинувачують у порушенні трьох статей ККУ під час Майдану: ст. 340 (протидія мирним зібранням), ст. 365 (перевищення влади) та ст. 369 (надання неправомірної винагороди бійцям «Беркуту»).

Нагадаємо, в грудні 2016 року звинувачення просило суд звільнити Гриняка з посади та арештувати, але суд не задовольнив ці клопотання. Депутати з партії «Народний фронт», зокрема Микола Величкович, Володимир Соляр, Михайло Бондар, запропонували суду відпустити Гриняка на поруки.

Як повідомлялося раніше, ВРП звільнила суддю, яка ухвалювала скандальні рішення під час Євромайдану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: