Референдум у Каталонії: активісти чергують у закладах, де має відбутися голосування

Читать на русском
У Каталонії всерйоз готуються до недільного референдуму, всіляко намагаючись де допустити блокування місць, де має відбутися голосування.
Фото з відкритих джерел

В іспанській Каталонії, де на 1 жовтня намічений не санкціонований урядом референдум про статус регіону, активісти використовують усі допустимі методи, щоб не дати закрити громадські заклади, в яких повинно відбутися голосування.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, каталонці, котрі бажають проголосувати на референдумі про самовизначення, провели ніч у школах, коледжах і громадських центрах, які будуть слугувати виборчими дільницями, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Юнкер натякнув на членство Каталонії в ЄСГолова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер не виключив можливість членства Каталонії в Європейському союзі.

Люди розмістилися в холах і залах установи, принісши з собою їжу та матраци. Крім того, у багатьох громадських місцях, які завтра перетворяться на виборчі дільниці, відбуваються імпровізовані майстер-класи, фестивалі та заходи, які було вирішено провести, щоб не допустити їх закриття правоохоронними органами Іспанії.

В одному з міст регіону, Манльєу, четверо людей отримали поранення з пневматичного пістолета пізно ввечері в п'ятницю, 29 вересня, коли поліція спробувала опечатати вхід до будівлі, де планується голосування.

Нагадаємо, що конституційний суд Іспанії визнав запланований на 1 жовтня референдум про самовизначення Каталонії незаконним, а Вищий суд Каталонії навіть зобов'язав інетрнет-пошуковики видалити інформацію про нього. На даний момент Мадрид посилено стягує до автономії силовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: