Доба в зоні АТО: 16 обстрілів, є поранені

Читать на русском
29 вересня в зоні проведення АТО було зафіксовано 16 ворожих обстрілів, найгарячіше було на донецькому і приморському напрямку.
Фото з відкритих джерел

29 вересня незаконні збройні формування на Донбасі 16 разів обстрілювали позиції сил АТО, внаслідок чого 4 українських воїнів отримали поранення.

Про це повідомили в прес-центрі штабу антитерористичної операції, передає «Слово і Діло».

Там відзначають, що якщо в першій половині доби найбільш гаряче було на донецькому напрямку, то ближче до вечора вогнева активність змістилася на приморський напрямок.

«Після 18 години бойовики двічі обстрілювали з міномету та гранатометів позиції сил АТО поблизу Водяного. Унаслідок одного з обстрілів отримав поранення один український боєць. Ще один наш захисник отримав поранення близько 19 години під час вогневого протистояння на підступах до Березового. Крім того, наприкінці доби окупанти декілька разів застосовували великокаліберні кулемети біля Павлополя і Талаківки», – йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

На Донбасі загинули двоє прикордонниківНа ділянці відділу Станично-Луганське у четвер, 29 вересня, двоє українських прикордонників загинули, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої.

Ще один боєць отримав поранення на луганському напрямку, поблизу Новотошківського. Там близько 20 години бойовики обстріляли наш опорний пункт із міномета та гранатомета. Українські військові змушені були відкрити вогонь у відповідь.

«Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 16 разів порушили перемир’я. За добу бойовики 6 разі використали міномети калібру 120 та 82 міліметри, випустивши в бік українських військ понад 70 мін та 20 танкових снарядів», – підрахували у штабі АТО.

Додамо, що приблизно така ж вогнева активність на сході України спостерігалася і 28 вересня.

Нагадаємо, спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер проведе зустріч щодо миротворців на Донбасі з радником президента РФ Владиславом Сурковим на початку жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: