Зведення штабу АТО 29 вересня: понад 15 обстрілів, є поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування станом на 6 ранку 29 вересня.

За минулу добу, 28 вересня, російсько-окупаційні війська 16 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого двоє українських військових отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Наприкінці минулої доби ситуація в районі проведення АТО не зазнала суттєвих змін. Бойовики не припиняли обстріли українських позицій на приморському та донецькому напрямках. Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 16 разів порушили перемир'я. Наші військовослужбовці 13 разів симетрично відповідали ворогу зі зброї, не забороненої мирними домовленостями. В результаті бойових дій двоє військовослужбовців сил АТО отримали поранення. Втрати ворога уточнюються», – йдеться в повідомленні.

На донецькому напрямку після 18 години й майже до опівночі ворог постійно обстрілював із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї наші укріплення під Авдіївкою. Українські бійці жорстко відповідали противнику. З цієї ж зброї окупанти понад годину били по захисниках шахти «Бутівка».

Найбільша кількість вогневих провокацій минулої доби зафіксована на приморському напрямку. Ввечері проросійські найманці знову з мінометів калібру 82 мм обстрілювали наші укріплення поблизу Мар'їнки. А близько 20 години внаслідок вогневого протистояння із застосуванням протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів отримали уламкові поранення двоє українських бійців. Крім того, наприкінці доби під обстрілами бойовиків опинилися наші опорні пункти неподалік Водяного та двічі біля Павлополя.

Нагадаємо, бойовики обстріляли житловий сектор Мар'їнки.

Раніше на Донбасі загинули двоє прикордонників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: