До облаштування артскладів в Україні хочуть залучити НАТО

Читать на русском
Ірина Фріз підкреслила, що НС у Калинівці засвідчила необхідність залучення фахівців НАТО до облаштування складів боєприпасів в Україні.

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз хоче передати облаштування військових арсеналів на контроль тимчасової парламентської комісії, а також залучити до цього фахівців НАТО.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Питання облаштування військових арсеналів доцільно винести на контроль тимчасової парламентської комісії в рамках парламентсько-демократичного контролю», – зазначила вона.

На її думку, це дасть змогу підвищити темпи наведення ладу на об'єктах та зняти політичні спекуляції.

Також Фріз підкреслила, що надзвичайна ситуація в Калинівці засвідчила необхідність залучення фахівців НАТО до облаштування складів боєприпасів в Україні.

Причиною вибухів у Калинівці міг бути безпілотник — радник президентаЯк повідомив радник президента Юрій Бірюков, причиною пожежі на складах боєприпасів у Калинівці міг стати БПЛА.

«Водночас вважаю, що ситуація в Калинівці має поставити на порядок денний питання негайного активного залучення фахівців країн НАТО для переобладнання, налагодження системи інвентаризації військового майна, інженерного облаштування складів боєприпасів та критичного військового майна», – відзначила депутат.

За її словами, той факт, що вибухи на арсеналах мали місце неодноразово, підтверджує системність проблеми.

Очільник комітету з питань національної безпеки та оборони ВР Сергій Пашинський вважає за потрібне ініціювати зміни в логістиці та зберіганні боєприпасів.

Також повідомлялося, що напередодні підриву 48-го арсеналу в Калинівці у в\ч А1119 солдати строкової служби проходили планові навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: