До Калинівки виїхала гуманітарна допомога

Читать на русском
Друга фура з гуманітарною допомогою у вигляді будівельних матеріалів уже виїхала з Харкова.

З Харкова виїхала друга фура з гуманітарною допомогою для Калинівки, яка постраждала від вибухів на арсеналі.

Про це розповів директор департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА Сергій Магдисюк, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Харківщина продовжує надавати гуманітарну допомогу Вінницькій області. Друга фура з гуманітарною допомогою вже виїхала з Харкова», – зазначив Магдисюк.

За його словами, голова ХОДА Юлія Світлична поставила завдання в максимально стислі терміни зібрати й відправити цю гуманітарну допомогу.

Волкер розповів, чи вплинуть вибухи в Калинівці на рішення США щодо зброї для УкраїниВибухи на арсеналі ЗСУ в Калинівці Вінницької області не вплинуть на рішення США з приводу надання зброї Україні.

«Виходячи з досвіду Балаклії ми знаємо, що в першу чергу потрібен шифер – закривати дахи, що постраждалі від вибухів. І саме його попросили колеги з Вінницької ОДА. Тому машина завантажена шифером», – додав Магдисюк.

За його словами, вантаж прибуде до Вінниці 29 вересня.

«Ми перебуваємо в постійному контакті з колегами з Вінниці. Якщо зараз, у процесі обстеження пошкоджень, визначать, які ще додатково потрібні матеріали, будемо формувати ще одну машину», – пояснив Магдисюк.

Як повідомляють у ДСНС України, в Калинівці спостерігається поодинока детонація боєприпасів.

«Станом на 7 годину 29 вересня на території військового складу спостерігається поодинока детонація боєприпасів», – йдеться в повідомленні.

Всі населені пункти підключені до електропостачання. Тривають роботи з відновлення газопостачання.

Нагадаємо, 28 вересня о 15 годині сапери завершили розчищення населених пунктів поблизу Калинівки.

Також повідомлялося, що поодинокі вибухи можуть тривати до кінця тижня, проте ситуація в епіцентрі пожежі стабілізувалася.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: