Стало відомо, скільки ще можуть тривати вибухи в Калинівці

Читать на русском
На складі боєприпасів в Калинівці поодинокі вибухи можуть тривати до кінця тижня, проте ситуація в епіцентрі пожежі стабілізувалася.

На складі боєприпасів в Калинівці поодинокі вибухи можуть тривати до кінця тижня, проте ситуація в епіцентрі пожежі стабілізувалася.

Про це під час брифінгу заявив начальник Озброєння ЗСУ генерал-майор Микола Шевцов, повідомляє прес-служба Міноборони, пише «Слово і Діло».

За його словами, ліквідація наслідків пожежі триває, а поодинокі вибухи в Калинівці будуть чутні ще протягом 3-4 днів.

Шевцов повідомив, що зараз на території працюють гусеничні пожежні машини, машини розгородження, залучено 7 пожежних танків. Вони чергують безпосередньо в зоні ліквідації.

Також представник ВСУ повідомив, що вже прибули групи розмінування від Збройних Сил України. Всього планується залучити близько 50 груп чисельністю 300 осіб. Також прибули групи розмінування від ДСНС, які спільно будуть розміновувати територію.

За його словами, велика частина майна і боєприпасів, які зберігалися на арсеналі, врятовані.

«Боєприпаси в закритих, підземних, арочних і залізобетонних сховищах залишилися неушкодженими. Також хочу відзначити, що на складах Збройних Сил України хімічні боєприпаси відсутні», - сказав генерал-майор.

Як відомо, жителям населених пунктів поблизу Калинівки дозволили повертатися додому.

За інформацією ДСНС, закритим залишається рух повітряного транспорту в радіусі 12 кілометрів від міста Калинівка, а також залізничного транспорту на перегоні Сосенка-Калинівка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: