Штаб АТО: бойовики посилили обстріли, є поранений

Читать на русском
З початку доби російсько-окупаційні сили посилили обстріли позицій сил АТО, один український боєць отримав поранення.
фото: скріншот

З початку доби бойовики 9 раз обстріляли позиції сил АТО на Донбасі, в тому числі з танка і важких мінометів. Під Талаківкою український боєць отримав поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Загалом від опівночі незаконні збройні формування 9 разів порушили перемир’я. Наші військові 6 разів вогнем у відповідь придушували активність бойовиків. Близько 14 години, неподалік Талаківки, внаслідок обстрілу нашого опорного пункту з автоматичного гранатомету отримав поранення один український військовослужбовець», – розповіли в штабі.

Карта АТО: ситуація на сході України на 29 вересняСитуація на сході країни станом на 00:00 29 вересня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Доба почалася з інтенсивних обстрілів бойовиків на донецькому напрямку. Тут вночі НЗФ обстріляли наші опорні пункти біля Пісків з великокаліберних кулеметів. З 5 ранку російсько-окупаційні війська протягом години випустили 13 мін зі 120-мм міномета, 19 мін з 82-мм міномета і близько 20 снарядів з танка по укріпленнях сил АТО на підступах до Авдіївки. Наші бійці жорстко відповіли противнику.

Також близько 3 години ночі проросійські бойовики почали обстріл з 82-мм мінометів, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї біля шахти Бутівка, а вдень під ворожим вогнем опинились наші позиції біля Авдіївки і Кам'янки.

На приморському напрямку противник двічі обстрілював з гранатометів укріплення сил АТО біля Водяного. Факти застосування ворогом великокаліберних кулеметів зафіксовані і в районі Павлополя. А близько 14 години біля Талаківці в результаті обстрілу нашого опорного пункту з автоматичного гранатомета отримав поранення один український військовослужбовець. На Луганському напрямку було тихо.

Нагадаємо, за 28 вересня бойовики здійснили 16 обстрілів, двоє українських бійців були поранені, а під Станицею Луганською двоє прикордонників загинули після підриву на невідомому вибуховому пристрої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: