Турчинов прокоментував інформацію про постачання зброї до Азії та Африки

Читать на русском
Турчинов спростував інформацію про незаконне постачання зброї, яке Україна нібито здійснювала до Азії та Африки.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов спростував інформацію про незаконне постачання зброї до країн Азії та Африки.

Про це він заявив на брифінгу в рамках І Всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Була публікація, що вже приватні підприємства порушують заборони поставок зброї до країн Азії та Африки. Перевірили цю інформацію – не відповідає дійсності, все в рамках закону», – наголосив секретар РНБО.

Водночас Турчинов заявив, що Україна має повне право поставляти озброєння до Південного Судану.

«Південний Судан – це країна, яка є членом Організації Об'єднаних Націй, це країна, яка визнана Україною, це країна, яка має посольство в Україні. Не існує сьогодні якихось обмежень, санкцій, ухвалених Організацією Об'єднаних Націй щодо цієї країни, й тому говорити, що Україна порушила якісь санкції, це некоректно, непрофесійно, бо таких санкцій просто немає», – заявив секретар РНБО.

Турчинов звинуватив Муженка: Україна зазнала найбільшого удару з початку війниЗа словами Турчинова, Україні завдано найбільшого удару по обороноздатності з початку війни.

Він зазначив, що Україна дотримується всіх своїх міжнародних зобов'язань і угод, які підписала. Турчинов зазначив, що поширення брехні про нібито незаконне постачання Україною зброї до Південного Судану – це спроба припинити її військово-технічну співпрацю з іншими країнами.

Турчинов підкреслив, що Україна не збирається йти з ринку озброєнь.

«Україна й надалі працюватиме на зовнішніх ринках озброєнь, тому що це не лише престиж країни, це реальний ресурс для нашої країни, і це реальний поштовх для розвитку нашого оборонно-промислового комплексу», – заявив він.

«Ми не будемо віддавати тут першість російським оборонним підприємствам. Ми будемо воювати як на фронті з ними, так і на зовнішніх ринках», – зазначив Турчинов.

Нагадаємо, нещодавно представники Проекту з викриття організованої злочинності та корупції (OCCRP) заявили про те, що оборонні підприємства України є посередниками для європейських виробників, які постачають зброю до Африки та Близького Сходу.

Також зазначимо, що Турчинов на засіданні військового кабінету в зв'язку з вибухами на арсеналі в Калинівці вимагав відставки очільника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: