Кононенко Шредінгера: заявив, що підтримав санкції проти Януковича, а вчинив інакше

Читать на русском

Нардеп від пропрезидентської фракції Ігор Кононенко не підтримав санкцій проти колишнього президента Віктора Януковича.

Заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко після провального голосування за впровадження санкцій проти президента-утікача Віктора Януковича та його оточення заявив, що голосував за цю ініціативу, однак апарат парламенту зафіксував його відсутність під час голосування.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, під час голосування проекту постанови №5350 за основу і в цілому нардеп не голосував, повідомляє «Слово і Діло».

Водночас, Кононенко після провального голосування двічі підтримав повернення до розгляду ініціативи про санкції, але голосів не вистачило.

«З політичної точки зору постанова №5350 дуже важлива і я особисто голосував за її ухвалення. Фракція БПП обговорить результати голосування на своєму засіданні і, коли наступного разу ця постанова буде розглядатися у сесійній залі, ми будемо намагатися забезпечити більшу кількість голосів нашої фракції», – заявив він в кулуарах ВРУ після голосування.

Як свідчать результати моніторингу депутатського голосування, депутати нерідко вдаються до подібної практики: під час основного розгляду не голосують, а коли розуміють, що голосів бракує, підтримують повернення до розгляду, аби бути представленими у вигідному світлі.

Нагадаємо, Раді не вистачило 12 голосів для ухвалення постанови стосовно санкцій проти Януковича та його оточення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: