У поліції та ДСНС прокоментували звуки вибухів, які чулися в Києві

Читать на русском
Начальник відділу зв’язків зі ЗМІ Міністерства оброни Олександр Мотузяник запевнив, що почути Калинівку в Києві неможливо.

За ніч столичні правоохоронці отримали чотири звернення щодо звуків вибухів у Києві. Виїзди з перевіркою не підтвердили факт вибухів.

Про це повідомила речниця поліції Києва Оксана Блищик, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Було 4 звернення. В Дарницькому, Солом'янському та Святошинському районах. На кожну адресу виїжджали. Все оглянули, перевірили. Вибухи не підтвердилися. Може, це чулися вибухи в Калинівці», – розповіла Блищик.

Держслужба з надзвичайних ситуацій Києва звернень щодо вибухів від киян не отримувала.

«Звернень до нас про вибухи чи про те, що щось горить, не було. Але вибухи були. Я сама чула на Лісовому масиві. Я відразу звернулася до наших підрозділів, але там повідомили, що звернень з адресами немає. Можливо, це долинали вибухи з Калинівки. Там по прямій 170 кілометрів. Я, на жаль, не знаю, чи є такі снаряди, які можна так далеко чути», – сказала речниця ДСНС Києва Світлана Водолага.

Водночас начальник відділу зв’язків зі ЗМІ Міністерства оброни Олександр Мотузяник запевнив, що почути Калинівку в Києві неможливо.

Організовано пункти збору для евакуації жителів КалинівкиДля всіх жителів Калинівки, Сальника та Павлівки, для яких несуть загрозу вибухи на складах боєприпасів, організована евакуація жителів.

«Це неможливо, щоб те, що зараз відбувається в Калинівці, щоб до Києва дійшли звуки. Там щось близько 300 кілометрів. Не можна це почути в Києві. В самому Києві та області в нас жодних надзвичайних ситуацій не зафіксовано. Те, що люди чули якісь вибухи, то, найімовірніше, це були салюти», – сказав Мотузяник.

Як відомо, в ніч на 27 вересня мешканці деяких районів Києва та довколишніх населених пунктів повідомили, що чули звуки, схожі на вибухи. Звуки було чути в районі вулиць Саксаганського та Володимирської, на Дарниці, Оболоні, Троєщині, Лук'янівці, Дарниці, Дорогожичах.

Раніше Вишгородська районна держадміністрація повідомляла, що з 25 вересня до 25 жовтня на території військового стрільбища ВЧ 3027 Національної гвардії України у Вишгороді проводитимуться військові навчання.

Як відомо, ввечері 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані в районі Калинівки Вінницької області.

Прем'єр Володимир Гройсман прокоментував ситуацію в Калинівці та назвав імовірну причину вибухів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: