Гройсман прокоментував ситуацію в Калинівці та назвав імовірну причину вибухів

Читать на русском
Прем'єр зазначив, що наразі відпрацьовуються різні версії причин події, і, ймовірно, йдеться про зовнішні чинники.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ситуація в Калинівці, де сталася пожежа та детонація боєприпасів на військових складах, є контрольованою.

Про це він сказав у ефірі одного з телеканалів, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМУ.

Прем'єр зазначив, що ключовим завданням усіх служб є турбота про безпеку людей.

«Мобілізовані всі служби, всі працюють, ситуація контрольована, вживаються заходи з гасіння пожежі, мобілізована техніка й особовий склад. Зараз усі роблять усе можливе. Кожен підрозділ виконує свої функції – ДСНС, Нацполіція, Міноборони», – сказав прем’єр-міністр.

Він підкреслив, що ситуація серйозна, але уряд уже має досвід подолання таких ситуацій, і наразі головне, щоб ніхто не постраждав.

У Генштабі назвали кількість евакуйованих людей через пожежу під ВінницеюУ Генеральному штабі Збройних сил України розповіли про локалізацію пожежі під Вінницею і евакуацію людей.

«Наразі проводиться евакуація людей, уся територія в радіусі 5 кілометрів відпрацьовується, є достатня кількість транспорту, щоб перевезти громадян, які виявлять бажання поїхати (у безпечне місце – ред.). Уже розгорнуті три пункти розміщення людей, там є все необхідне. Все буде добре. Я просив би не розганяти паніку», – сказав Гройсман.

Він також зазначив, що наразі відпрацьовуються різні версії причин події, і, ймовірно, йдеться про зовнішні чинники.

«Втім, це коментуватимуть компетентні органи. Зараз головне – потурбуватися про безпеку людей і максимально швидко подолати наслідки події», – наголосив очільник уряду.

У своєму Facebook Гройсман закликав вінничан зберігати спокій: «Найголовніше для нас – гарантувати безпеку громадян. Військові, ДСНС працюють над тим, щоб локалізувати пожежу максимально швидко й одразу перейти до відновлення пошкодженої території. Зберігаємо спокій! Максимально швидко ми зробимо все, щоб відновити нормальне життя».

Раніше повідомлялося, що Гройсман прибув до Вінниці на допомогу в ліквідації НП.

Також у Калинівці зупинили три газорозподільчих станції, загорілися чотири житлових будинки, але інформації про постраждалих у поліції немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: