У Вінницькій ОДА розповіли про інтенсивність вибухів на складах у Калинівці

Читать на русском
Вибухи в Калинівці Вінницької області тривають, але вже не з такою частотою, як уночі. Зараз проводиться розвідка території арсеналу.

Перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко повідомив, що інтенсивність вибухів становить до трьох на хвилину.

Про це він сказав у коментарі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

У Генштабі назвали кількість евакуйованих людей через пожежу під ВінницеюУ Генеральному штабі Збройних сил України розповіли про локалізацію пожежі під Вінницею і евакуацію людей.

Крім того, за словами місцевих рятувальників, ситуація в Калинівці стабілізується.

Своєю чергою, начальник управління зі зв'язків із громадськістю ЗСУ Богдан Сеник зазначив, що вживаються всі заходи, щоб не було поширення вогню.

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій заявив, що станом на ранок 27 вересня на складах боєприпасів у Калинівці немає ознак збільшення масштабів пожежі.

«Ми бачимо картинку, підняли квадрокоптер. Інтенсивність вогню стала меншою. Відбувається розгортання чотирьох танків, які входитимуть у зону, охоплену найбільшим вогнем», – наводить його слова «Радіо Свобода».

Нагадаємо, пожежа на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області розпочалася близько 22:00 26 вересня.

Вибухи під Вінницею: в житловий будинок влучив реактивний снаряд – відеоУ житловий будинок у Калинівці на Вінниччині влучив снаряд, за попередніми даними, від РСЗВ Град.

Площа займання на території складу боєприпасів становить близько 10% від загальної площі арсеналу, в половині охоплених вогнем сховищ боєприпаси відсутні.

У Генштабі повідомили, що на військових складах під Вінницею не було хімічних речовин, вибухи зафіксовані виключно на майданчику танкових боєприпасів. Також не виключають, що причиною пожежі могла стати диверсія.

Станом на ранок 27 вересня, після вибухів боєприпасів на території військового арсеналу поблизу Калинівки Вінницької області були евакуйовані понад 30 тисяч осіб.

За попередньою інформацією, травмована одна людина. Постраждала в стані середньої тяжкості шпиталізована до Вінницької центральної районної лікарні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: