Склади під Калинівкою охороняли солдати-строковики

Читать на русском

Солдати, які охороняють склади під Калинівкою, де 26 вересня почали розриватися боєприпаси, запевняють, що в їхній частині сувора дисципліна, й переконані, що інцидент стався через диверсію.

Напередодні підриву 48-го арсеналу в Калинівці, Вінницька область, у в\ч А1119 солдати строкової служби проходили планові навчання.

Про це «Слову і Ділу» повідомили самі строковики. Також фотографії навчань можна побачити на сторінках солдатів у соцмережах.

«Охорона ангарів – це також один із наших обов'язків. У частині все суворо з дисципліною й навіть є дідівщина, тому новини про те, що це недопалок або у всьому винні п'яні солдати, – відверта маячня. Як і дані, що в нас тут зберігається отруйний меланж (один із компонентів ракетного палива – ред.). Меланжу немає – його утилізували ще в 2010-му», – розповів нам строковик, призваний навесні цього року.

На своїх сторінках у соцмережах солдати не публікують фотографії самих ангарів. Їхня служба у в\ч А1119, де ввечері 26 вересня стався підрив, на перший погляд нічим не відрізняється від служби в інших військових частинах: наряди, прибирання, навчання, казарми, зброя й техніка. За словами строковиків, підрив могли здійснити із землі, а не з безпілотника, як писав радник президента Юрій Бірюков.

Нагадаємо, ввечері 26 вересня неподалік від райцентру Калинівка Вінницької області загорівся другий за величиною склад боєприпасів в Україні. Людей із прилеглих сіл евакуювали, а розриви снарядів досі можна почути в радіусі 50 км. За словами начальника озброєння ЗСУ генерал-майора Миколи Шевцова, близько 70% складів біля Калинівки не пошкоджені. При цьому з місця подій продовжують публікувати фотографії снарядів, серед яких є, наприклад, снаряди «Граду».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: